Skip to main content

Tips voor het kiezen van uw makelaar

Ben je van plan om op korte termijn je woning te gaan verkopen, maar weet je nog niet exact welke makelaar uit Zundert je hiervoor moet kiezen? Dan moet je wat verder onderzoek doen om de juiste makelaar te vinden. In dit artikel geven we een aantal tips waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste makelaar.

Kijk verder dan de makelaar van de buurvrouw

Wellicht heb je al een makelaar gezien doordat de buurvrouw een bord ervan in de tuin heeft staan. Dit wil echter niet zeggen dat je direct deze makelaar moet kiezen. Het is namelijk afhankelijk van wat je zelf van de makelaar verwacht. Dat moet bepalen voor welke makelaar je uiteindelijk zal kiezen. Kijk daarom ook verder en ga eens op internet op zoek naar een makelaar in de omgeving. Dan kun je kijken wat voor opties er allemaal voor jou zijn.

De verschillende makelaars met elkaar vergelijken

Als je eenmaal duidelijk hebt wat voor makelaars er in jouw omgeving zijn, dan kun je ze gaan vergelijken. Zijn er verschillen in hun werkwijze en wat voor gevoel heb je als je hun website bekijkt of als in gesprek bent met de makelaar. Mocht je er nog niet uitkomen, dan kun je ook altijd navragen bij familie of zij ervaring hebben met deze makelaar. Als de ervaring positief is weerhoudt je vaak niet ervan om voor deze makelaar te kiezen.

Probeer een vrijblijvende afspraak te maken

Mocht er niemand zijn die eerdere ervaring hebben met de verkoopmakelaar, dan kun je ervoor kiezen een vrijblijvende afspraak te maken. Dan kan de makelaar zelf meer vertellen over zijn eigen werkwijze en wat de bijkomende kosten zijn als je voor die specifieke makelaar kiest. Wellicht kun je ook alvast de vraagprijs bespreken. Let op het is niet altijd verstandig om te kiezen voor de makelaar die vraagprijs het hoogst in schat. Als je huis langer te koop staat moet je namelijk ook nog gaan zakken met de prijs.

Hit enter to search or ESC to close