Skip to main content

Op bezoek in het land van de farao’s

All-inclusive vakanties zijn meestal een betaalbare vakantie-optie en ze zijn geweldig als je het erg druk hebt en geen tijd hebt om vluchten en hotels te onderzoeken of dingen die je kunt doen en verschillende plekken om te eten.

Daarom wat tips om de ervaring zo aangenaam mogelijk te maken, voor iedereen die een all-inclusive vakantie overweegt. Zeker als je bijvoorbeeld naar Egypte wil gaan.

Boek het beste wat je je kunt veroorloven

Je zult vaak merken dat een 5 sterren hotel niet veel duurder is dan een 4 sterren hotel. Daarom is het raadzaam om het beste hotel te boeken dat binnen jouw budget past. Je zult het grootste deel van je tijd daar doorbrengen, dus zorg ervoor dat het zo leuk mogelijk is.

Het is niet hetzelfde zoals je een goedkope strandbungalow boekt in Zuidoost-Azië of een goedkoop hostel in Europa. Deze boek je met de bedoeling om er niets anders te doen dan daar te slapen en te douchen, maar een all-inclusive hotel biedt veel meer.

Recensies

Het is moeilijk om te weten wie je moet geloven, maar onthoud dat mensen graag zeuren en alleen beoordelingen achterlaten als ze de beste vakantie van hun leven of de slechtste ervaring ooit hebben gehad.

Regel vooraf jouw visum

Ja, je hebt een visum nodig voor een vakantie in Egypte. Je kunt het kopen wanneer je aankomt, maar de visumbalie accepteert geen kaart en er zijn geen geldautomaten aan de visumkant van de beveiliging. Houd hier dus rekening mee.

Gebruik de sportscholen en spa’s

Het is zo makkelijk aankomen tijdens een all inclusive vakantie door al het lekkere eten en weinig activiteit. Als je er gezond uit wilt zien en je gezond wilt voelen, ga dan naar de sportschool.

Sommige delen van de spa zijn gratis te gebruiken, dus maak daar ook optimaal gebruik van.

Ga duiken

De meeste resorts in Egypte bieden gratis proeflessen aan, dus maak van de gelegenheid gebruik en ga duiken. Soms vindt de proefles plaats in het zwembad in het kalme en ondiepe water. Het is een geweldige kans om het eens te proberen zonder een fortuin te verkwisten om te zien of je het leuk vindt.

Neem dehydratatie zakjes mee

Bijna iedere westerling heeft er last van, een soort van  ‘maagklachten’ in Egypte waren. Als je veel reist, begin je je te realiseren dat het niet erg is en je grootste zorg is hydratatie. Zorg ervoor dat je dehydratatie zakjes hebt ingepakt met alle zouten en dingen die je lichaam nodig heeft.

Als je toch ziek wordt terwijl je in Egypte bent, ga dan in de schaduw zitten en drink heel veel water. Drink dan zelfs wat meer water dan anders.

Maak zoveel mogelijk dagtochten als je kunt

Er is zoveel te zien en te doen in Egypte, dus probeer zoveel mogelijk dagtochten in te plannen. Bijvoorbeeld een dagtocht naar Luxor en de Vallei der Koningen, een dagtocht duiken/snorkelen en een reis naar het eiland Myanmar. Tempeltour in Egypte

Neem je Kindle mee

Hoe leuk avontuurlijke dagjes ook zijn, je kunt sommige dagen bij het zwembad doorbrengen met je Kindle en een cocktail.

Hit enter to search or ESC to close