Skip to main content

Hoe een waardebepaling kan helpen bij de verkoop van je woning

Er is veel vraag naar woningen. Juist nu kan het heel gunstig zijn om je huis te verkopen. Je kunt een goede prijs voor je woning ontvangen. In diverse regio’s is het heel gewoon als er op woningen geboden wordt. Dus overweeg je om te verhuizen? Nu is het een goede tijd om zaken op een rij te zetten.

Je woning verkopen?
Verhuizen is altijd een grote stap. Maar verhuizen biedt ook nieuwe mogelijkheden. Een groter huis voor het gezin, een gelijkvloerse levensloop bestendige woning of een woning in een nieuwe omgeving. Wat je reden ook is, je wilt je huidige woning zo goed mogelijk verkopen.

Waardebepaling door makelaar
Een lokale makelaar kan door middel van een taxatie een waardebepaling van je huidige huis maken. Hierdoor weet je wat een reële verkoopprijs voor je woning is. Ook kan een makelaar soms een indicatie geven van de duur dat de woning, naar verwachting, te koop staat. Een goede waardebepaling geeft jou als verkoper van de woning een stuk zekerheid bij deze grote stap.

Marktwaarde van je woning
Je kunt zelf kijken op diverse sites wat de waarde zou kunnen zijn. De lokale makelaar kent de markt en hij of zij kan daarom een echt goede marktwaarde bepalen. Ook kan de makelaar je helpen met een goede lokale verkoopstrategie. Zo passen de marktwaarde en de marketing van de woning optimaal bij elkaar.

De makelaar neemt veel uit handen
Als je als verkoper een makelaar in de arm neemt worden veel zorgen weggenomen. De makelaar kan de rondleidingen verzorgen, neemt biedingen of inschrijvingen aan en zorgt voor de administratieve afwikkeling van de verkoop van je huis. Ook is de makelaar jouw adviseur over zaken rondom de verkoop, bijvoorbeeld waar je terecht kan voor financieel advies of welke notaris je kunt inschakelen voor de officiële aktes.

De makelaar is je partner bij verkoop
Het is niet verplicht een makelaar in te schakelen. Maar een makelaar neemt veel zorgen weg en helpt je in een drukke tijd. Bovendien kan de makelaar je helpen en adviseren.

Een goede verkoopstyling kan de waarde van je woning flink doen toenemen. Ga je binnenkort je woning te koop zetten? Overweeg dan om alvast te beginnen met ontspullen. Dat maakt je woning aantrekkelijker, en scheelt je bovendien een hoop bij de verhuizing!

En als je dan toch bezig bent, zoek dan je boekenkast ook meteen eens goed uit. Boeken zorgen voor veel gewicht in de verhuisdozen. Als je daar alvast een deel van kunt elimineren, is dat wel zo prettig. Toch?

Hit enter to search or ESC to close