Skip to main content

Zijn houten tuinspeeltjes wel zo een goed idee?

Met zoveel verschillende speeltjes om uit te kiezen, raken we als ouders overweldigd wanneer we proberen te beslissen wat we voor onze kinderen willen kopen. Idealiter zou het speelgoed veilig, betaalbaar en duurzaam moeten zijn. Het zou ook moeten bijdragen aan de ontwikkeling van de mentale en fysieke vaardigheden. Er zijn veel plastiek speelgoederen op de markt, maar hout doet niet onder. Hier enkele redenen, waarom je houten tuinspeeltjes moet kopen voor je kinderen.

Hout is van betere kwaliteit

Hout is een echt duurzaam materiaal voor speelgoed – het breekt niet in de loop van de tijd en het slijt gewoon heel langzaam over een lange periode. Ook zijn de meeste houten speelgoed met de hand gemaakt, waardoor eindproduct van de hoogste kwaliteit is. Houten schommels zijn steviger dan plastiek en kunnen meer gewicht aan.

Houten speelgoed is duurzaam

Als je een milieuvriendelijker huishouden wilt, kun je beginnen met het speelgoed van je kind.? Zo leer je op een speelse manier je kinderen ook milieuverantwoordelijk te zijn. Het meeste houten speelgoed wordt vervaardigd met behulp van duurzame bosbouwmethoden en snelgroeiende bomen.

Houten speelgoed is biologisch afbreekbaar

Houten speelgoed gemaakt van hout is veel beter voor het milieu dan hun plastic tegenhangers. Hout is een natuurlijk materiaal en het duurt ongeveer 13 jaar voordat het op een stortplaats is afgebroken. Hout duurt niet duizenden jaren om te ontbinden.

Hout is veilig

Per ongeluk op de favoriete plastic truck van jouw kind stappen en breken, is ongetwijfeld pijnlijk en kan letsel veroorzaken door het scherp gebroken plastic en andere kleine onderdelen – om nog maar te zwijgen van de tranen en mogelijke uitstapjes naar de speelgoedwinkel voor vervanging. Hout breekt niet in stukken en doet geen pijn. Ook een houten buitenhuisje is veiliger. Het kan een behoorlijk gewicht dragen en zal niet snel breken.

Hout is goed voor de hersenen

Houten educatief speelgoed is nog steeds de beste keuze. Omdat dit speelgoed meer open en organisch is, inspireren ze kinderen om zich de talloze mogelijkheden voor dat speelgoed voor te stellen. Wanneer kinderen speelgoed krijgen met elementen die ze zelf kunnen manipuleren, omdat het speelgoed – zoals houten blokken – kan worden getransformeerd, krijg je een gevoel van controle en beheersing over hun eigen omgeving. Het kind zal van nature veranderen van toeschouwer tot actieve schepper en op zijn beurt worden het meer gewillige actieve scheppers en deelnemers aan het leven. Koop een houten glijbaan en speelhuis, die de kinderen zelf kunnen schilderen en inrichten. Als ze een extra bank willen zetten in het huis is dat ook mogelijk. Zo een houtenhuis komt vaak met een slot. Laat het slot vervangen, want je weet niet wie de sleutels heeft. Laat jouw huis ook beveiligen, want je zult spelende kinderen buiten hebben. Bel een ervaren slotenmaker voor meer informatie.

Hit enter to search or ESC to close