Skip to main content

Oude beveiligingsmethoden zijn nog steeds relevant.

De veranderende technologie heeft zijn effecten op alle gebieden getoond. Ook op het gebied van beveiliging zijn er door de jaren heen veel veranderingen gekomen, denk maar aan smart sloten, camera’s en alarmsystemen en de smart deurbel. Maar toch zijn er mensen die de oude manieren van beveiliging gebruiken. Die oude manieren zijn ook geen slecht idee. Hier zijn er enkel oude manieren die nog steeds worden gebruikt. Als je een klein budget hebt kan je alvast met deze manieren beginnen om jezelf en jouw gezin te beschermen.

Waardevolle spullen heel ver bewaren

Toen er geen kluis nog bestond, hadden mensen allerlei ideeën bedacht om hun waardevolle spullen te bewaren. Probeer jij ook slimmer dan de dief te zijn. Bewaar je waardevolle spullen als sieraden, geld, belangrijke documenten zodanig dat het niet gemakkelijk te vinden is. Veel mensen plaatsen geld onder hun bed, in de diepvries en andere plekken waaraan jij misschien nooit gedacht zou hebben. Probeer drie stappen verder dan een dief te denken.

Wapens

Het gebruik van wapens om dieven te weerhouden is een super oude methode om jezelf en jouw eigendommen te beschermen. Het gebruiken van een wapen als bescherming, is een fundamenteel beschermingsmiddel. Er zijn mensen die zich ondanks het hebben van een camera- en alarmsysteem niet veilig voelen zonder een wapen. Je moet wel jouw wapenvergunning in orde hebben, want de regels van toen gelden niet meer.

De deuren verstevigen

Door de top slotenmaker te vragen om jouw deuren te verstevigen, kan je veel bereiken. Je moet de inbrekers niet helpen om gemakkelijk in jouw huis te komen. Alhoewel er door de technologie moderne smart deurbellen en smartsloten zijn, is het goed als je jouw deuren verstevigd door een nachtslot te installeren en een sluitplaat te laten plaatsen.

Schuttingen en poorten

Tegenwoordig worden poorten en schuttingen beschouwd als decoratie. Maar het is een van de oude manieren om indringers ver van jouw erf te houden. Muren, hekken of schuttingen worden nog steeds gebruikt. Poorten en muren worden vaak aangevuld met spijkers, puntige takken en andere middelen die angst veroorzaken bij iedereen die dichtbij komt. En als je over de schutting probeert te komen, kan je ongeluk krijgen. Deze techniek wordt nog steeds gebruikt. Kijk eens op het platteland.

Houd je erf schoon en creëer geen schuilplaatsen

Het is begrijpelijk dat je mooie bloemen en planten op je erf wilt, maar die vormen een schuilplaats voor inbrekers. Het is goed dat je bomen en planten snoeit en jouw erf schoonhoudt en voldoende verlichting plaats. Vroeger toen er geen bewegingslichten bestonden, werd er gewoon gebruik gemaakt van grote lampen. Wil je bomen dichtbij je raam hebben, kies dan voor bomen die stekels hebben. Dit zal dieven afschrikken. Ladders, krukken en andere gereedschappen moet je niet op je erf laten, want dit kan de inbreker als hulpmiddel gebruiken om in jouw huis te komen. Wees netjes. De slotenmaker kan ook jouw ramen voor je verstevigen.

Hit enter to search or ESC to close