Skip to main content

Maak een industrieel geïnspireerd interieur

Hoe zou je industrieel interieurontwerp omschrijven? Industrieel ontwerp gaat vaak over eenvoud, strakke lijnen, natuurlijke texturen, onafgewerkte oppervlakken en vooral, het vieren van de eigenaardigheden van het pand waarin je je bevindt. In plaats van die onvolkomenheden te maskeren, markeer je hun onregelmatigheden en maak je er een brandpunt van.
Gebruik daarbij opvallende meubels en decoratieve accessoires die zijn ontworpen om je te helpen een soortgelijk gevoel thuis te creëren.
Maar hoe doe je dat precies? Welnu, er zijn we vijf elementen die samen een industrieel geïnspireerd interieur vormen. Beginnend met grondstoffen.

Grondstoffen

Er is niets de industriële sfeer in huisinrichting meer belichaamt dan materialen zoals hout, metaal en zichtbaar metselwerk. Zelfs onafgewerkt pleisterwerk kan “stijlvol” schreeuwen in een industrieel geïnspireerde ruimte, vooral in combinatie met geborsteld staal, koper en gegalvaniseerd metaal. Overweeg op het gebied van meubels vintage leer, hergebruikte houtsoorten met natuurlijke scheuren en stalen leidingen.

Industriële verlichting

Industriële verlichting is de laatste jaren een populaire stijl geworden, zowel in moderne als in historische panden. Het werkt vooral goed in een keuken- en eetomgeving, overweeg gestroomlijnde metalen armaturen en kenmerkende Edison-lampen. Hanglampen van glas of metaal zijn een geweldige manier om een ​​keukeneiland te accentueren, terwijl ovale wandlampen een interessant alternatief zijn voor bedverlichting.

Meubilair

Van vintage leren Chesterfields tot metalen vitrinekasten, draaibare barkrukken, een bartafel industrieel en meer, de sleutel tot het bereiken van een industrieel geïnspireerd interieur ligt in je meubelkeuze.

Minder is meer als het gaat om deze stijl van woninginrichting, dus opslag moet een overweging zijn. Of je nu oude schatten aan het opknappen bent, vintage vondsten ontdekt of gloednieuwe dingen koopt, zorg ervoor dat je rommel netjes opruimt in een boekenkast met kasten en lades of je kleren ophangt aan een industriële kapstok.

Industrieel kleurenpalet

Als het gaat om industrieel geïnspireerde interieurs, werken natuurlijke en neutrale tinten het beste in combinatie met materialen zoals hout, metaal en leer. Denk aan betongrijs, walnootbruin, zwart en gebroken wit, naast spatten van olijf, benzineblauw en mosterd om een ​​beetje diepgang aan het spectrum toe te voegen. Een tip om te onthouden is om het bij mat te houden in plaats van iets met een glans.

Industriële metalen letters

Dit is waar je een beetje plezier kunt hebben. Industrieel geïnspireerde accessoires kunnen een ruimte maken of breken, vooral als het gaat om het mixen van vintage en nieuwe aankopen. Als je het gevoel hebt dat je te veel gestyled bent, is de kans groot dat je dat hebt.

Denk aan stolpen, zwart-wit stadsfotografie, te grote metalen letters, oude flessen, kussens en plaids om textuur toe te voegen en te voorkomen dat de ruimte te koud aanvoelt, oude retro-fans, typemachines, cactussen, vazen ​​in verschillende hoogtes maar vergelijkbare gedempte tonen en kerkkaarsen. Natuurlijk zijn er zoveel andere decoratieve accessoires om uit te kiezen, maar deze werken vooral goed in een industrieel geïnspireerde ruimte.

Dus, daar heb je het, de vijf basisprincipes voor het creëren van een interieur in industriële stijl. Zijn er hier elementen die je graag in je eigen huis zou willen opnemen

Hit enter to search or ESC to close