Skip to main content

Gordijnen en rolgordijnen – Tips om jouw omgeving in te richten

Gordijnen en rolgordijnen zijn van het grootste belang bij het inrichten en herinrichten van een kamer, omdat ze de ruimte zachter, lichter en luchtiger maken.

Het kiezen van de juiste gordijnen of jaloezieën voor jouw ramen kan een moeilijke taak worden, dus wij zijn er om je te helpen bij dit proces.

 

Licht controle

Natuurlijk licht is een belangrijke factor in elke omgeving en dit is waar de voordelen van het gebruik van gordijnen en jaloezieën van pas komen.Hiermee kan men het aandeel van deze lichtinval regelen en toch de bescherming en de privacy verbeteren, en bovendien een aantrekkelijk uitzicht hebben en helpen bij de compositie van de hele decoratie. In moderne huizen en flats, vooral die met grote ramen, moet de keuze van gordijnen of jaloezieën met grote zorg worden gemaakt. Indien mogelijk moet al in de ontwerpfase van het project worden nagedacht over de keuze van het materiaal, de kleur en de stijl die het best bij de omgeving passen, zodat de ruimte gezellig en comfortabel wordt.

 

Kleuren kiezen

De meeste mensen en decorateurs kiezen wit als kleur voor jaloezieën of gordijnen, omdat het echt moeilijk is om verkeerd te gaan in de harmonie van de omgeving. Maar er zijn verschillende tinten wit, die een decorateur kan mengen in een slaapkamer of woonkamer, en het gevoel kan veranderen van warm naar koel, waardoor de decoratieve impact van jouw gordijnen of jaloezieën toeneemt. Er zijn geen regels voor het gebruik ervan, maar over het algemeen worden korte gordijnen aanbevolen voor informele omgevingen, zoals kantoren, keukens, badkamers, toiletten, jongenskamers en babykamers. Lange gordijnen zijn ideaal voor formele omgevingen, zoals woonkamers en slaapkamers.

Keuze van stof

Om een gewone kamer om te toveren tot een meer gesofisticeerde kamer, gebruikt je twee lagen gordijnen. Een tip is om lichte stoffen, zoals satijn, te bedekken met een zwaardere voering, zoals fluweel. Het gebruik van fluweel maakt de kamer niet alleen gezelliger, maar zorgt ook voor een grotere duurzaamheid van de stof omdat deze niet verbrandt door de dagelijkse blootstelling aan de zonnestralen.

 

Ben je toe aan een nieuwe jaloezie of wil je gordijnen kopen? Bij raamdecoratie specialist Ilumio ben je aan het juiste adres voor voordelige jaloezieën en gordijnen.