Skip to main content

Autodemontage

Heeft u een oude auto te koop welke kan worden bestempeld als sloopauto? Wanneer een auto vele kilometers heeft gemaakt en de nodige jaar oud is ontstaan er vaak verborgen gebreken. Wanneer de auto dan de garage binnenkomt voor jaarlijks terugkerende APK keuring krijgt de eigenaar vaak te horen dat er veel verschillende onderdelen vervangen moeten worden. De uitlaat is kapot of er is een laswerk aan de kokerbalk. Dit soort reparaties zijn vaak erg duur en kostbaar hierdoor besluiten de eigenaar de auto niet meer te repareren maar van de hand te doen en te verkopen aan de autosloperij.
De autosloperij zal het voertuig inkopen voor demontage dit betekent dat de nog bruikbare onderdelen van het voertuig zullen worden gedemonteerd zodat deze nog eventueel kunnen worden verkocht. U moet hierbij denken aan motorblokken aandrijfassen maar ook versnellingsbakken en plaatwerk. Maar voordat de daadwerkelijke demontage van de sloopauto kan beginnen dienen eerst alle oleïne milieuverontreinigende stoffen uit de sloopauto te worden verwijderd. De regionale milieudienst wil immers niet dat oliën en vetten de bodem insijpelen en hierdoor de grond vervuild wordt.

Vaak kunnen er nog altijd wel een aantal onderdelen van de sloopauto worden verkocht. Tenzij deze wel heel erg oud is of totaal versleten. Door dat uw sloopauto voor het overgrote deel uit oud ijzer bestaat en andere verschillende non ferro metalen. Kunnen al deze materialen vandaag de dag worden hergebruikt. Het autodemontage bedrijf zal naast de verkoop van de tweedehands onderdelen ervoor zorgen dat de juiste materialen worden gedemonteerd en worden gescheiden zodat deze naar verschillende externe verwerkers kunnen worden gebracht. Zo ook bijvoorbeeld aluminium van de velgen maar ook glas van de auto ruiten.

Hierdoor is de Nederlandse autosloperij zeer milieubewust. Wij lopen immers voorop als het gaat duurzamer autorecycling. Naast dat verschillende materialen worden gescheiden en kunnen worden hergebruikt. Wordt ook de kaalgeplukte, gedemonteerd carrosserie afgevoerd naar de PST fabriek. Deze fabriek is er namelijk op gericht om de laatste scheiding toe te passen op het shredder af val. In dit afval zit niet alleen oud ijzer maar ook andere materialen welke kunnen worden hergebruikt. Hierdoor behalen wij in Nederland het hoogst haalbare recycling percentage van Europa. Wij zijn immers ook het enigste land met deze ingenieuze fabriek.

Hit enter to search or ESC to close